Danskere klar til at skrue op for forbruget
Dansk oprindelse, dyrevelfærd og økologi er blevet vigtigere parametre, når danskerne lægger varer i indkøbsvognen, viser ny analyse.
Den tendens kan være et tidligt tegn på, at danskerne er klar til at skrue forbruget op, mener Thomas Søby, der er cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.
- Når forbrugerne begynder at prioritere kvalitet frem for pris, er det et tegn på, at der bliver lettet lidt på de stramme forbrugstøjler, siger han til FoodCulture.
Han understreger, at pris stadig er det vigtigste parameter, når danskerne køber deres fødevarer. Analysen viser dog klart, at danskerne er begyndt at skele mere til kvalitet.
For svinekød og oksekød gælder det specifikt, at danskerne helst spiser dansk kød. Og samme tendens gør sig gældende for fjerkræ, hvor 3 procent flere end i 2011 skeler til det danske flag.
Det er i øvrigt særligt nordjyderne, der er mest interesserede i varens danske oprindelse. I det nordjyske angiver 19 procent, at de lægger mest vægt på, at varen er dansk, mens det tal er nede på 5 procent for indbyggerne i Region Hovedstaden.